Tijdloze inrichting woonkamer

Een tijdloze inrichting van uw woning

Bent u toe aan iets nieuws voor in uw woning? Dan zijn enkele tips handig en brengen u op ideeën over uw eigen woning. Er zijn vier belangrijke ruimtes in onze woningen, de keuken, badkamer, woonkamer en de slaapkamer. In deze kamers brengen wij de meeste tijd door. Het is daarom fijn als deze ruimte naar uw smaak is ingericht.

Keuken

Ziet uw keuken er gedateerd uit maar verkeerd hij voor de rest in een goede staat, dan is het zonde om uw keuken in zijn geheel te laten vervangen. Door een renovatie of door te restylen ziet uw keuken er snel weer hip uit. Door uw keukenkastjes te schilderen in een andere kleur, ziet uw keuken er gelijk heel anders uit. Met nieuwe keukenaccessoires zoals een nieuw peper en zout stel of met een plantenbak met verse kruiden erin krijgt alles een nieuwe look. Vernieuwt u ook nog de verlichting en de spatwand, dan ziet uw keuken er weer als nieuw uit.

Badkamer

De badkamer wordt veel gebruikt en zal af en toe ook vernieuwd moeten worden waarbij u de nieuwste interieurtips wel kunt gebruiken. In nieuwe badkamers zit vaak vloerverwarming geïnstalleerd. Dit houdt uw voeten warm en droogt de natte vloer sneller op. Omdat de trends tegenwoordig snel veranderen is een tijdloze badkamer ideaal. Met keramische tegels op de wand en de vloer in de kleur wit, bruin of grijs krijgt uw badkamer een tijdloze stijl. Met accessoires kleed u dit mooi aan en zet u de stijl naar eigen hand.

Woonkamer

In de woonkamer is de kleur van de muur erg belangrijk en sfeer bepalend. Aangezien de woonkamer de plek is waar u komt om uit te rusten is het belangrijk dat u de kleuren hier bij aanpast. Tinten zoals blauw en paars zorgen voor rust. Wilt u een energiekere woonkamer dan kunt u kiezen voor wat fellere kleuren. Naast de kleur zijn de meubels erg belangrijk voor de uitstraling. Zorg voor een zetel die zowel lekker zit als dat hij bij de kleur past van de muur. Vervolgens zoekt u een mooie salontafel uit en eventueel een mooi tv-meubel. Deze zijn mooi met elkaar te combineren qua kleur en stijl.

Slaapkamer

De slaapkamer is erg belangrijk en brengt u de meeste tijd in door. Wilt u graag een slaapkamer dat bij u aansluit en die ook aansluit op bij de mode? Kijk dan eerst wat voor soort slaapkamer u wilt hebben, een natuurlijke, intieme, rustgevende, sombere of een energierijke kamer. Bij al deze soorten passen kleuren om de kamer af te maken. Nadat u kleuren hebt uitgezocht en hebt aangebracht kunt u het helemaal af en eigen maken door er accessoires op te hangen of neer te leggen. Denk ook aan verlichting en meubels. Die maken uw slaapkamer helemaal af.

Bron: http://www.interieurdesigner.nl/interieurtips/woonkamer-inrichten