Sloten en sleutels

De juiste sloten hoeven niet duur te zijn

Het is belangrijk dat u goede sloten op uw woning hebt gemonteerd. Met oude sloten of met sloten die niet meer deugen, loopt uw woning gevaar voor een inbraak. Het vervangen van uw sloten door sloten met het SKG keurmerk is uw woning beter beveiligd. Door de regeling die sinds 1 maart 2013 geldig is, betaalt u minder BTW voor een renovatie of verbouw klus. Het vervangen van sloten valt ook onder deze regeling en u betaalt in plaats van 21% nu nog maar 6% BTW. Deze regeling is nog tot 1 juli 2015 geldig.

Sloten op ramen en deuren

De inbrekers van vandaag de dag worden steeds slimmer en houden nu zelfs het sociale media in de gaten. Het is daarom van belang dat iedereen in Nederland naar een goed beveiligde woning streeft. Een goed beveiligde woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten. Hang- en sluitwerk met een goed keurmerk zorgt ervoor dat inbrekers buiten de deur blijven. Controleer wel als u weg gaat of alle ramen en deuren goed op slot zitten.

SKG keurmerk

Sloten op ramen en deuren die zijn voorzien van een goed keurmerk, zoals het SKG keurmerk, bieden uw woning meer veiligheid. Dit komt omdat zij uitvoerig zijn getest op inbraakveiligheid. De sloten zijn gemarkeerd met sterren. Een slot met één ster betekend dat het slot inbraak werend is. Een slot met twee sterren houdt in dat uw woning zwaar inbraak werend is. Als laatste het slot met de drie sterren, dat betekend dat uw woning extra zwaar inbraak werend is. Inbrekers zullen deze sloten met heel veel moeite open krijgen of het gaat ze helemaal niet lukken. Tevens zijn de sloten zo gemaakt dat ze heel lang mee gaan en niet snel vergaan. Op die manier blijven de sloten inbraak werend.

Bron: Slotenmaker-nu.nl